ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της αποστολής που οργάνωσε ο Φορέας Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου στη Μόσχα για προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Κύπρου.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον ΚΟΤ και το Russian Healthcare Travel Council (RHTC) πραγματοποιήθηκαν στις 29/09/16 δημοσιογραφική διάσκεψη, ενημέρωση και παρουσιάσεις σε Ρώσους επαγγελματίες του κλάδου για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σαν προορισμός τουρισμού υγείας καθώς επίσης και απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των μελών της Κυπριακής αποστολής και Ρώσων ενδιαφερομένων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Α.Ε. Πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα Κύριος Γιώργος Κασουλίδης, η Πρόεδρος του RHTC Κυρία Oxana Medvedeva και η παρουσίαση της Κύπρου σαν προορισμός Τουρισμού Υγείας έγινε από τον Πρόεδρο του Φορέα Υγείας Κύριο Πόλυ Γεωργιάδη.

Η διοργάνωση της αποστολής έγινε σε συνέχεια του Φόρουμ που διοργανώθηκε το 2014 στη Μόσχα και που αποσκοπούσε στη διείσδυση του κλάδου υγείας της Κύπρου και ιδιαίτερα του τομέα του τουρισμού υγείας στη ρωσική αγορά, καθώς και στη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κύπρο μεταξύ του Φορέα Υγείας και του RHTC.

Η Κύπρος αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες και οι ρυθμοί ανάπτυξης που παρατηρούνται σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Κύπρο, μπορούν να αποτελέσουν βασικότατους παράγοντες για την ανάπτυξη παράλληλων δρόμων, τόσο στην περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο καθώς και του τουρισμού υγείας.

Στην αποστολή συμμετείχαν ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα της Κύπρου, οδοντιατρικές κλινικές, και κέντρα ευεξίας, τα οποία πραγματοποίησαν επαφές με σκοπό την προβολή καθώς και τη σύναψη συνεργασιών στον τομέα της υγείας και ειδικότερα του ιατρικού τουρισμού.

Μεταξύ των συμμετεχόντων από τη Ρωσία ήταν εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία, ιατροί και εκπρόσωποι οργανισμών σχετιζόμενων με τον τομέα της υγείας.

Μεταξύ 30/09 – 01/10 ο τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν με περίπτερο στην εξειδικευμένη έκθεση για τον Ιατρικό Τουρισμό Moscow Med Show. Η έκθεση απευθύνετο κατά κύριο λόγο στο κοινό και ως εκ τούτου μεγάλος αριθμός Ρώσων ενδιαφερομένων προσέγγισε τα μέλη της αποστολής και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην Κύπρο στο τομέα της Υγείας.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με βάση τις κτηθείσες εμπειρίες και ο Φορέας Υγείας θα συνεχίσει τις επαφές του αξιοποιώντας τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει.

Λευκωσία 04.10.2016

Email updates

Sign up to receive our email updates from time to timeLOGO YF.TOYRISMOY

Cyprus Health Services Promotion Board

38, Grivas Dhigenis,& 3, Deligiorgis str.
P.O.Box 21455,
1509 Nicosia, Cyprus

Tel: +357 22 88 98 90
Fax:+357 22 66 75 93

Email: cyprushealth@ccci.org.cy

Privacy Policy