ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Υπογραφή Συνεργασίας Κύπρου – Ρωσίας για Ιατρικό Τουρισμό

Σε νέα φάση έχουν τεθεί οι σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Φορέα Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου και του Ρωσικού Συμβουλίου Ταξιδιωτών Υγείας.

Η συμφωνία υπεγράφη από τους Προέδρους των δυο Οργανισμών, στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Φορέα Υγείας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη, στελεχών του τομέα υγείας και του τουρισμού καθώς και των μελών του Φορέα Υγείας.

Η συμφωνία προνοεί τη δημιουργία συνθηκών συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανισμών με σκοπό την προώθηση κοινών στόχων που θα προσβλέπουν στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας.

Στα πλαίσια αυτά θα επιδιωχθεί η προαγωγή, η επέκταση και οι ενθάρρυνση συνεργασιών με τη διαρκή ανάπτυξη και διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών των δυο Οργανισμών.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Φορέα Υγείας κ. Πόλυς Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του Φορέα Υγείας και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την προβολή της Κύπρου σαν προορισμός τουρισμού υγείας.

Τόνισε δε ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι συλλογική και ότι το κράτος θα πρέπει να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή με την κατάρτιση σχεδίων συνεργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αρωγό στην όλη προσπάθεια συμβάλλοντας στη δημιουργία καθώς και στην στήριξη καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων.

Εξήρε δε το ρόλο που διαδραματίζει ο ΚΟΤ στην όλη προσπάθεια και εξέφρασε τις ευχαριστίες του Φορέα Υγεία για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει στην προσπάθεια για ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού υγείας στην Κύπρο.

Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα της αναγκαιότητας που υπάρχει για διαπίστευση των νοσηλευτηρίων, ενέργεια που θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και θα δημιουργήσει την απαιτούμενη αξιοπιστία για την Κύπρο.

Έμφαση επίσης αποδίδεται και στο θέμα των νομοθεσιών και των κανονισμών που χρειάζονται για να καταστήσουν την Κύπρο σαν πιο φιλικό προορισμό προς τους επενδυτές που θα επιλέξουν την Κύπρο για τη δημιουργία κέντρων αποκατάστασης και νοσηλευτικών μονάδων.

Λευκωσία 8.3.2016

Email updates

Sign up to receive our email updates from time to timeLOGO YF.TOYRISMOY

Cyprus Health Services Promotion Board

38, Grivas Dhigenis,& 3, Deligiorgis str.
P.O.Box 21455,
1509 Nicosia, Cyprus

Tel: +357 22 88 98 90
Fax:+357 22 66 75 93

Email: cyprushealth@ccci.org.cy

Privacy Policy